Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z hasłem WIN XP

Adis25

Pytanie

Opublikowano

Hej mam problem kupiłem od cioci komputer który został po przeprowadce syna i jest hasło on nie pamięta i próbowałem przez administratora ale też hasło ( tryb awaryjny) i teraz pytanko co mogę zrobić ?

ps. Da się zainstalować wtedy nowy system albo sformatować dysk bo to by pomogło

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak byś myślał to nie patrząc na obrazek zrobił na innym dysku 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A wybierasz konto Administrator, czy nazwę konta? Administrator nie powinien mieć hasła. 

Jak uruchamiasz komputer, naciskasz F8 (lub inny) i wybierasz tryb awaryjny. Logujesz się na konto Administrator. Dalej w Menu Start naciskasz uruchom, a w okienku wpisujesz cmd i zatwierdzasz Enterem. Wpisujesz następnie net user, by sprawdzić nazwę użytkownika (chyba, że pamiętasz), a potem net user (nazwa konta) (hasło).

Robisz to na własną odpowiedzialność.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Gdzie cię tak otumanili że takie głupoty piszesz, po cholerę cudować skoro według twojej wypowiedzi JEST SIĘ NA KONCIE ADMINISTRATORA to wystarczy tylko zmienić hasło w użytkownikach  a nie czarować bezsensownie w cmd. 

Jeśli jest dowolne konto z hasłem nie ma konta administratora bez hasła albo w ogóle dostępu do tego konta nawet w trybie awaryjnym, od SP1 do XP wprowadzono taką zmianę, nie można w ogóle zalogować się na takie konto. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A wybierasz konto Administrator, czy nazwę konta? Administrator nie powinien mieć hasła. 

Jak uruchamiasz komputer, naciskasz F8 (lub inny) i wybierasz tryb awaryjny. Logujesz się na konto Administrator. Dalej w Menu Start naciskasz uruchom, a w okienku wpisujesz cmd i zatwierdzasz Enterem. Wpisujesz następnie net user, by sprawdzić nazwę użytkownika (chyba, że pamiętasz), a potem net user (nazwa konta) (hasło).

Robisz to na własną odpowiedzialność.

Tak wciskam F8 awaryjny i na administratorze jest hasło ale zainstalowałem nowego Win i działa teraz mam problem jak usunąć starego :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...